JJ Grey & Mofro and Marc Broussard naar Paradiso

Ticketmaster

paradisoEli Paperboy Reed, Jesse Dee, Mark Ronson en Black Joe Lewis zijn allemaal jonge mannen met een grote voorliefde voor soulmuziek, die dit genre een nieuwe, frisse impuls geven. Ook Marc Broussard past prima in dit rijtje. Zijn eerste album ‘S.O.S. Save Our Soul’ stond vol met prachtige covers van oude soulklassiekers en op vervolg album ‘Keep Coming Back’ staan voornamelijk eigen nummers die echter in geen geval onder doen voor de liedjes van zijn grote voorbeelden; Marvin Gaye, Dr. John en Otis Redding. In 2013 kwam Marc Broussard met een indrukwekkend livealbum, genaamd ‘Live At Full Sail University’ en afgelopen zomer is zijn nieuwste album ‘A Life Worth Living’ uitgekomen.

Jacksonville is naast de thuishaven van Lynyrd Skynyrd ook de plek waar een veel jongere southern rock-band het licht zag: JJ Grey & Mofro. Waar bij de illustere plaatsgenoten het honkytonkgehalte soms wel erg hoog is, gooit JJ Grey & Mofro wat meer ingrediënten in de mix: funk-, soul- en bluesinvloeden zijn ook in het werk van de zuiderlingen terug te horen. Op hun albums spelen verschillende blaasinstrumenten en de slidegitaar een grote rol. Aangevuld met een Hammondorgel, komt JJ Grey & Mofro aardig in de buurt van een ouderwetse soundtrack van een Amerikaanse roadmovie.

JJ Grey & Mofro and Marc Broussard
Datum: Vrijdag 27 maart 2015
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.00 uur
Voorverkoop vanaf 14 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek