Nick Mulvey naar Doornroosje

Ticketmaster

doornroosjeSommige mensen vinden singer-songwriters maar saai. Dit vooroordeel geldt zeker niet voor de innemende Brit Nick Mulvey die in de roemruchte ‘Sound of 2014’ lijst van de BBC stond.

Welke andere singer-songwriter heeft een verleden als bespeler van de hang (een moderne uitvoering van de steeldrum) in een minimalistische jazzband genaamd The Portico Quartet? Overigens stond Mulvey met zijn toenmalige band in 2008 ook al in de ‘Sound Of’ lijst. Andere acts die in 2008 ‘de lijst’ haalden waren onder meer Adele, Duffy, The Tin Tings, Foals, MGMT, Vampire Weekend en Santofold. Voorwaar geen slecht gezelschap.

Door zijn verleden als steeldrummer is het niet vreemd dat Mulvey een meeslepend ritme belangrijk vind voor een goed liedje. Op zijn debuutalbum ‘First Mind!’ zijn dan ook Afrikaanse, Cubaanse en Spaanse invloeden terug te horen. De een heeft het over ‘Nick Drake met een groove’ terwijl een ander Nick Mulvey een combinatie noemt van songsmid Paul Simon, gitaarreus Ali Farka Touré en minimal music founder Steve Reich. Dit klopt allemaal maar toch leidt het eindresultaat steeds tot fraaie catchy folksongs die klinken als typisch Nick Mulvey. Hierbij valt op dat Mulvey een bovengemiddeld gitarist is en een geboren verhalenverteller.

Het zal u dan ook niet verbazen dat de licht psychedelische plaat lovend ontvangen werd maar dat Mulvey live, op onder meer diverse zomerfestivals en in ons eigen Merleyn, nog meer indruk wist te maken. Zo kreeg hij op Lowlands een volle India-tent stil, door een originele draai aan traditionele folksongs te geven. Wij denken dat Nick Mulvey heel groot gaat worden.

Nick Mulvey
Datum: 03 april 2015
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
De kaartverkoop start op vrijdag 14 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek