Salem’s Pot + Monolord naar Merleyn

Ticketmaster

merleynOp deze winterse avond in februari wordt Merleyn voor even omgetoverd tot een psychedelische tempel van ultraheavy doom en acid fuzz.

De muzikale roots de Zweedse band Salem’s Pot liggen stevig verankerd in de jaren 60 en 70 en is schatplichtig aan illustere bands als Black Sabbath, Pentagram en Blue Öyster Cult. De band omschrijft hun muziek zelf als mondo-trasho-psychotropic-doom. Wie zijn wij om dat tegen te spreken. De heavy uitgesponnen nummers zijn doordrenkt met psychedelica, ultra-fuzz en acid-blues. De band neemt er ook ruim de tijd voor, want de gemiddelde lengte van de nummers ligt rond de 10 minuten. Neem je bong maar mee om alvast in juiste stemming te geraken.

Het eveneens Zweedse Monolord klinkt nog een tandje harder en zwaarder dan Salem’s Pot. Ook hier zware epische riffs die op dezelfde overtuigende manier gebracht worden als bij de legendarische band Sleep. Merleyn kon vandaag weleens te klein zijn voor alle geluidsgolven van deze mokerharde Zweedse bands….

Salem’s Pot + Monolord
Datum: 20 februari 2015
Zaal: Merleyn
Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek