Epica naar De Oosterpoort

Ticketmaster

OosterpoortHet Nederlandse Epica maakt al jaren furore in zowel binnen- als buitenland. In 2002 werd de band gevormd rond componist, gitarist en tekstschrijver Mark Jansen en bestaat verder uit zangeres Simone Simons, toetsenist Coen Janssen, basgitarist Rob van der Loo, drummer Ariën van Weesenbeek en gitarist Isaac Delahaye. De muziek van Epica wordt gekenmerkt door een mix van gothic en symphonische metal en is mede beïnvloed door film- en musicalmuziek. Bombastisch dus.

Ook de teksten van Epica hebben een kenmerkende toon, met vaak een beschouwende, filosofische inslag. Tot nu toe verschenen er zes studioalbums van de band, met ‘The Quantum Enigma’ (dit jaar verschenen) als meest recente. De nieuwe single/video ‘Victims of Contingency’ werd uitgebracht op 31 oktober en ondertussen trekt Epica de hele wereld over. Live maakt de band er een echte show van, met alles erop en eraan. In één woord: episch.

Epica + support: Xandria
Datum: Zaterdag 11 april 2015
Aanvang: 20.00 uur
Zaal: De Oosterpoort, Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek