Korn naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortKorn komt naar Groningen! De band uit Bakersfield, Californië is sinds 1993 actief en wordt bestempeld als de vaandeldrager van het nu-metal genre. Daarnaast typeren de donkere, persoonlijke en psychedelische teksten van de excentrieke frontman Jonathan Davis het geluid en gezicht van Korn. Momenteel bestaat de band, naast Jonathan Davis, uit Reginald ‘Fieldy’ Arvizu, James ‘Munky’ Shaffer, Brian ‘Head’ Welch en Ray Luzier.

Korn debuteerde in 1994 met het gelijknamige album ‘Korn’, maar de grote doorbraak volgde in 1996 met ‘Life is Peachy’. Hierop stond de single ‘A.D.I.D.A.S.’ en de fans weten nog wel waar deze afkorting voor staat… Het grootste commerciële succes boekte de band met de plaat ‘Follow The Leader’ (1998) en de single ‘Freak On A Leash’, mede door de zeer opvallende videoclip. In 2011 experimenteerde Korn er op los met ‘Path Of Totality’, waarop dubstep gecombineerd werd met metal. O.a. het Groningse Noisia werkte mee aan deze plaat, naast namen als Skrillex en Datsik.

Het meest recente album ‘Paradigm Shift’ verscheen in 2013. Wereldwijd heeft de band nu meer dan vijfendertig miljoen platen verkocht. Grijp uw kans om deze topband live aan het werk te zien in Groningen!

Korn
Datum: Donderdag 29 januari 2015
Aanvang: 20.00 uur
Zaa: De Oosterpoort, Groningen
Kaartverkoop start dinsdag 18 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek