Kovacs naar 013

Ticketmaster

013 tilburgHet Brabantse toptalent Kovacs komt op zaterdag 21 februari naar 013. De jonge zangeres is met haar doorleefde, donkere stemgeluid momenteel de grootste popbelofte van Nederland. Ze speelde eerder dit jaar al op diverse grote festivals waaronder North Sea Jazz, Lowlands en Bospop. In 2015 verschijnt haar debuutalbum bij Warner Music Duitsland.

In zangeres Sharon Kovacs’ fraaie stemgeluid hoort de een Shirley Bassey terug, terwijl de ander juist zweert bij Lana Del Rey of Beth Gibbons (Portishead). Feit is wel dat haar expressieve geluid aanslaatbij een breed publiek. Ze studeert aan het Rock City Institute in Eindhoven wanneer ze ontdekt wordt door producer Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation). Samen werken ze aan haar debuut-EP ‘My Love’ die in 2014 voor de nodige roering in Nederland zorgt.

Het is niet alleen dat rauwe en oprechte stemgeluid, maar ook de muzikale aankleding die het geheel fraai inkleurt. Haar donkere, orkestrale pop-noir en die prachtige stem worden dan ook direct opgepikt. Een documentaire over haar muzikale zoektocht gaat in november 2014 in première tijdens het IDFA in Amsterdam.

Het gaat dus ontzettend hard voor Sharon Kovacs en dat terwijl haar volwaardige debuutalbum nog moet verschijnen. De zangeres heeft inmiddels een contract bij Warner Music Duitsland binnengesleept en werkt hard aan een plaat die in de nabije toekomst moet verschijnen. Kovacs doet tijdens deze korte clubtournee vooralsnog de kleine zalen aan, dus dit is je kans om dit pure talent nog in een intieme setting te beleven voordat straks de grote zalen vol gaan lopen.

Kovacs
Datum: Zaterdag 21 februari 201
Zaal: 013, Tilburg
Aanvang 20:00
Zaal open 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek