Pere Ubu naar Metropool

Ticketmaster

metropoolPere Ubu bestaat bijna 40 jaar. In die 40 jaar heeft de band nooit een hit gescoord in de hitparade. Wel is de band zeer invloedrijk geweest op de alternatieve rock scene. Een band die bovendien nog steeds albums maakt. Naar aanleiding van hun meest recente, Carnival Of Souls, tourt de band weer. Het brengt Pere Ubu op 31 januari naar Hengelo.

Na enkele uitstekende singles verschijnt in 1978 This Modern Dance. Het debuut gaat de boeken in als een moderne klassieker en komt uit op het moment dat punk op zijn hoogtepunt is. En hoewel je het geluid van Pere Ubu als onconventioneel en dwars kan omschrijven past de plaat niet direct in het punkhokje. This Modern Dance en de voorgaande singles zijn grilliger, muzikaler en neigen meer naar de eigenzinnigheid van acts als Beefheart en Zappa. De mix van garagerock, blues, new wave en noise beïnvloedt bands als Joy Division, PIL, Talking Heads, The Fall, Sonic Youth, Primus en Nick Cave.

Na The Modern Dance verschijnen er tot en met 1982 nog vier albums. Frontman David Thomas gaat daarna solo verder om de band vervolgens in 1988 in gewijzigde samenstelling weer samen te brengen. Sinds de heroprichting verschijnen er maar liefst 11 albums, waarvan Carnival Of Souls de meest recente is. Het geluid van Pere Ubu is na al die jaren nog steeds confronterend en uniek. Naast werk van Carnival Of Souls speelt de band publiekslievelingen als Final Solution en 30 Seconds over Tokyo nog altijd en ook nog steeds met het nodige venijn.

Pere Ubu
Datum: 31 maart 2015
Zaal: Metropool, Hengelo
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek