Club 802 Jazzbop na 20 jaar terug in de Melkweg

Ticketmaster

melkweg2Na 20 jaar keert de legendarische Club 802 Jazzbop avond terug! In de jaren ’90 stond dit feest garant voor de beste experimentele Jazzavonden met DJ’s, livebands en dansacts. Tegenwoordig horen we de mix tussen jazz en dance weer veel terug – hoogste tijd dus voor een comeback met live-band Miles!, resident DJ en oprichter Graham B en DJ Cassie6.

Jazzbop avonden werden van 1989 tot 1994 georganiseerd in Paradiso, een concept dat overgewaaid was vanuit Brighton. Een succesvolle serie van feesten die allemaal op rij uitverkochten. Na een stilte van precies 20 jaar herintroduceert ‘Resident DJ’ Graham B het feest opnieuw in de Melkweg! Tijdens deze avond zal het succes van toen verpakt worden in een moderne uitvoering en het beste van Jazz voorschotelen in de Rabozaal. Ook zullen er een reeks van andere stijlen passeren deze avond: o.a. Latin soul, Brazilian, Funk en Fusion.

Live muziek van deze nieuwe Jazzbop avond komt van de band Miles! Zij brengen een spetterende ode aan Miles Davis – ‘the man with the horn’ – in beeld en geluid. Miles! herleeft met hun optreden de gloriedagen van de jazz, maar geeft er een hedendaagse tint aan. De top van de Nederlandse jazzscene staat op het podium met o.a. trompettist Michael Varekamp, saxofonist Ben van den Dungen en cinematic Music Group Vito Brothers o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens. Gedraaid wordt er deze avond door ‘the godfather of Jazzbop’ DJ Graham B en als gast DJ draait Cassie6. Ook zijn er professionele dansers die iedereen meenemen in de aanstekelijke manier van dansen waar Jazz zo bekend om staat.

Club 802 Jazzbop
Datum: Zaterdag 27 december
Zaal: Melkweg, Amsterdam
Aanvang: 22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek