Kenny Wayne Shepherd naar De Boerderij

Ticketmaster

BoerderijDe Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd geldt als één van de meest succesvolle Amerikaanse blues rock artiesten sinds Stevie Ray Vaughan. Samen met zijn band staat al bijna twee decennia aan de top van de internationale blues rock scene. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende live performance.

Op zijn zevende nam Kenny Wayne Shepherd de gitaar in zijn handen en hij heeft die hierna nooit meer losgelaten. Kenny Wayne Shepherd werd geïnspireerd door iconen als Stevie Ray Vaughan, Slash en Jimi Hendrix. Stevie Ray Vaughan’s invloed op de muziek van Shepherd is tot op de dag van vandaag te horen. Samen met zijn begeleidingsband, met onder meer zanger Noah Hunt en op drums Chris Layton, de drummer van Stevie Ray Vaughan’s begeleidingsband “Double Trouble”, heeft deze gitaargigant een duidelijk eigen geluid weten te ontwikkelen. Sinds zijn doorbraak in de jaren ’90 scoort hij in Amerika de ene radiohit na de andere. De titel van zijn langverwachte nieuwe album Goin’ Home (2014) refereert naar zijn geboorteplaats Shreveport, waar hij in zijn eigen studio met behulp van enkele legendarische muzikanten de nummers heeft opgenomen. Op het album zijn 15 vertolkingen te vinden van legendarische namen uit de blues scene, die het leven van Shepherd al op vroege leeftijd rigoureus deden veranderen.

Kenny Wayne Shepherd
Datum: zaterdag 18 april 2015
Zaal: Boerderij, Zoetermeer
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek