Oplaadpop in Bibelot

Ticketmaster

BibelotOplaadpop (Popacademie eindaxamen Mary Syll en Laurens den Hollander) Genoeg gehad van de winter? En het is nog maar januari. Maak je geen zorgen, Bibelot gaat je redden. Al lijkt het nog zo ver weg, wij laden je alvast op voor het festivalseizoen! Deze avond neemt je mee op reis door verschillende muziekstijlen en opkomende Zuid-Hollandse acts. Nieuw jaar, nieuwe gezichten, nieuw leven. Kom die start met ons maken. Laat je opladen! Deze avond wordt georganiseerd door twee studenten van Zadkine Popacademie: Mary Syll en Laurens den Hollander. Vanavond studeren ze af!

Scotch
Scotch brengt vrolijke melodieën op sax en viool afgewisseld met meerstemmige zang op een stuwende basis van bas, drums en gitaar. De party folk van Scotch is zowel elektrisch als akoestisch een groot dansbaar geheel. De combinatie van eigen werk met folk traditionals uit alle windstreken wordt vol overgave en recht uit het hart gebracht. Of het nu op straat is of op een festival, je voelt dat alleen dit moment telt. Duidelijk is dat je Scotch live moet zien om het feest mee te beleven.

Straight Unicorn
Straight Unicorn mengt old school rock met hedendaagse invloeden. “Catchy, maar niet clichématig,” aldus het viertal. Door het lekker dynamisch te houden qua ritmes, tempo en algehele energie, kun je zomaar in de sound van Straight Unicorn meegesleurd worden.

In Previous Chapters
In Previous Chapters is een Rotterdamse indie band. De band bestaat uit James Richter en Anne van Laere, twee goede vrienden en beide singer-songwriters. De band is gestart in september 2013 en al in juli 2014 hun debuut EP lanceren. Minimalistisch en sferisch, In Previous Chapters brengt de term Cocooning uit de jaren ‘ 90 weer helemaal terug.

Mary Syll
Uit de finale van Miss Poland In Holland de muziek in. Mary Syll verveelde zich bij een beautycontest: ‘Ik heb veel meer te doen op het podium. Namelijk vertellen. Mijn verhaal kwijt.’ Op haar dertiende verhuisde ze uit Polen naar Nederland. Het leren van de taal, werken op festivals en voor grotere artiesten, zelf artiest worden. Mary Syll is alweer aan het afstuderen op de Popacademie in Rotterdam en heeft al een paar Radio/TV ervaringen achter de rug. O.a. MaDiWoDoVrijdag Show, NTR en dit jaar doet ze mee aan de nationaal bekende TV-talentenshow in Polen: Must Be The Music.

Lunar Leshy & The Zamphire
Ontstaan in de catacomben van de Rotterdamse Popacademie heeft Lunar Leshy & The Zamphire zich een weg naar buiten gewurmd. Beïnvloed door de gekte van de maan, de zorgvan bosgeest Leshy en de onmiskenbare duisternis van de oceaan proberen de vier heren een balans te vinden. Het resultaat is een mix van maniacale, verademende en resolute nummers die kenmerken van Psychedelische Rock, new wave, jazz en folk dragen.

Bambooka
Bambooka is een Poolse Party in een Tarantino-film Vierkoppige pop/skaformatie met balkan invloeden. Bambooka begon als een sessieband die inmiddels uitgegroeid is tot een hechte, echte samensmelting. Voor iedereen die een avond vol met positieve energie wilt beleven is Bambooka de ultieme ervaring. Teksten worden geschreven vanuit een vrouwelijk perspectief. Muzikaal ligt de nadruk op dansbaarheid. ‘De wereld is te volwassen; wij willen mensen jong houden’ – aldus de frontvrouw Mary Syll.

Oplaadpop
Datum: 16 januari 2015
Zaal: Bibelot
Zaal open: 18:30 uur
Aanvang: 19:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek