Yann Tiersen naar Concertgebouw De Vereeniging

Ticketmaster

De Franse multi-instrumentalist en componist Yann Tiersen komt op 17 februari naar Nijmegen voor een concert in Concertgebouw De Vereeniging. Aanleiding hiervoor is zijn achtste studio-album getiteld ‘∞ (Infinity)’, dat op 19 mei verscheen. Sinds 1995 bouwt de Fransman een rijke en indrukwekkende discografie op. Hoewel hij een klassieke achtergrond heeft, is hij gaandeweg steeds meer de kant op gegaan van rock en electronica. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is. Zijn bekendheid nam een enorme vlucht dankzij zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ en ‘Goodbye, Lenin!’.

Met ‘∞ (Infinity)’ heeft Tiersen zijn oorspronkelijk basis opgezocht. Zo gebruikt hij weer speelgoedinstrumenten zoals hij dat op zijn vroegere werken deed. Tiersen licht toe: “The idea was to start with toy instruments as a reference to my early works, then manipulate the sounds electronically as far as possible to end up with a new base. I took that base and added a new layer of acoustic instruments, and repeated the same process. Finally I repeated the process with strings, so the all album was a constant back and forth from acoustic to electronic to electric to digital, back to analogue. Then all back the other way.”

Yann Tiersen
Datum: 17 februari 2015
Zaal: Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:15 uur
De kaartverkoop voor deze show start op vrijdag 21 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek