Yann Tiersen naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortYann Tiersen is een Franse componist en multi-instrumentalist die wereldwijd bekendheid vergaarde met zijn bijdragen aan de soundtracks van de films ‘Good bye, Lenin!’ en ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’. Dit is slechts een fractie uit het muzikale arsenaal van Tiersen, die met zijn nieuwe album ‘∞ (Infinity)’ naar eigen zeggen ‘back to basics’ gaat. Dit jongste album, dat in mei verscheen, ontving in Nederland lovende reacties.

Tiersen begon al op zeer jonge leeftijd met het spelen van piano en viool. Als tiener had hij echter genoeg van klassiek en switchte hij naar punkrock en het geluid van de gitaar. In 1993 kreeg Tiersen een openbaring: hij ging de twee werelden combineren. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is. Hij is wars van virtuositeit en houdt van eenvoud en plezier maken als hij zijn muziek creëert.

Op ‘∞ (Infinity)’ begon hij, als referentie naar zijn oude werk, met speelgoedinstrumenten. Vervolgens bewerkte hij de geluiden elektronisch en voegde hij er een akoestische laag aan toe. Ditzelfde proces herhaalde hij met strijkers en andere instrumenten. Van akoestisch naar elektronisch, naar digitaal en weer terug naar analoog. Een ‘Infinity’ cyclus dus. Met ‘∞ (Infinity)’ heeft Tiersen inmiddels acht studioalbums op zijn naam staan. Het volgt ‘The Lighthouse/Everything’s Calm’ uit 2012 op. In datzelfde jaar was hij te zien in een uitverkochte Metropool en op het Incubate Festival. Wij zijn alvast erg benieuwd wat Yann Tiersen live uit zijn hoge hoed gaat toveren!

Yann Tiersen
Datum: Woensdag 18 februari 2015
Aanvang: 20.00 uur
Zaal: De Oosterpoort, Groningen
Kaartverkoop start vrijdag 21 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek