Gregory Porter naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortIn 2013 gaf Gregory Porter een prachtig concert in een uitverkochte Grote Zaal en nu komt de charismatische jazzzanger en songwriter terug naar Groningen. Sinds het verschijnen van zijn laatste album ´Liquid Spirit´ (op Blue Note Records) is Porter populairder dan ooit tevoren en tevens sleepte hij een Grammy Award voor ´Best Jazz Vocal Album´ in de wacht.

Maar ook in de periode vóór ‘Liquid Spirits’ was Porter verre van een onbekende voor de (jazz)liefhebber. Zijn debuutalbum ‘Water’ (2010) werd genomineerd voor de ‘Best Jazz Vocal’ Grammy. Zijn tweede album ‘Be Good’ (2012) was genomineerd voor de ‘Best Traditional R&B Performance’ Grammy. Daarnaast kreeg dit album een Edison Award voor ‘Jazz Vocaal’ in 2012 en werd Porter al een ”new king of jazz” genoemd.

Gregory Porter is een authentieke performer, met een groove die nooit stopt, een enorm virtuoze stem en een universele aantrekkingskracht als songwriter. Zijn doel als songwriter is, naar eigen zeggen, “een oprechte boodschap over liefde, cultuur, familie, vreugde en pijn te creëren”. Nummers die een boodschap hebben en kracht uitstralen. En de kracht van deze nummers ervaar je nóg meer als je Porter live aan het werk ziet.

Datum: Maandag 12 oktober 2015
Aanvang: 20.30 uur
Zaal: De Oosterpoort, Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek