Colin Stetson en Sarah Neufeld naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortOnder de naam Club Cross-linx presenteert het Cross-linx festival van 30 april t/m 3 mei 2015 een korte tournee van het Canadese duo van saxofonist Colin Stetson en violiste Sarah Neufeld. De twee musici – bekend van zichzelf en als bandleden bij Arcade Fire en Bon Iver – werkten eerder samen voor de film Blue Caprice en brengen in april hun eerste gezamenlijke album uit.

Wie de ultieme beleving van saxofoon wil meemaken, mag anno 2014 Colin Stetson zeker niet overslaan. Naast zijn veelgeprezen solo-optredens speelt de Canadees geregeld bij Bon Iver en Arcade Fire, en was hij eerder betrokken bij tours en albums van o.a. Tom Waits, The National, Laurie Anderson, TV on the Radio en Lou Reed. Stetson maakte naam door zijn ‘circular breathing’ techniek waarmee hij de meest onwaarschijnlijke klanken uit zijn saxofoon weet te halen, alsof er een compete band op het podium staat.

Neufeld’s spel is het ene moment sferisch en orchestraal, dan weer woest krakend en atonaal en de violiste zegt dan ook door zowel Béla Bartók als door Arthur Russell te zijn beïnvloed. Neufeld speelt eveneens bij Arcade Fire en deed sessies met Nils Frahm. Neufeld en Stetson zijn beide ‘founding members’ van het illustere Bell Orchestre.

Colin Stetson en Sarah Neufeld
Datum: Vrijdag 01 mei 2015
Aanvang: 20.30 uur
Zaal: De Oosterpoort
Kaartverkoop start zaterdag 29 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek