Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy naar De Oosterpoort

Ticketmaster

OosterpoortMaarten Heijmans maakte begin 2014 indruk met zijn vertolking van een jonge Ramses Shaffy in de vierdelige televisieserie Ramses, waarvoor hij tevens een Gouden Kalf ontving. De dramasersie werd door pers en publiek zeer positief ontvangen en sleepte meerdere prijzen in de wacht, waaronder de Zilveren Nipkowschijf 2014 voor beste televisieprogramma en de Prix Europa voor beste Europese televisiedrama. Ook hoofdrolspeler Maarten Heijmans werd geroemd om zijn losse vertolking van Shaffy.

Toen het Nederlands Film Festival hem vroeg of Heijmans het leuk zou vinden enkele nummers van Shaffy te vertolken tijdens het festival antwoorde Heijmans: “alleen als ik ze niet één op één hoef na te spelen maar er mijn eigen draai aan mag geven”. Hij vroeg een aantal bevriende muzikanten om hem te begeleiden. Belangrijk was wel dat zij het oeuvre van Shaffy nog niet goed kenden, want de draai die Heijmans aan de nummers wilde geven moest nieuw, fris en van deze tijd zijn. Na de twee optredens tijdens het festival kregen Maarten en z’n band zoveel positieve reacties dat een vervolg eigenlijk niet uit kon blijven. Daarom komt Maarten Heijmans met de band Orlanda in 2015 terug op het podium om de liedjes van Shaffy live te laten horen!

Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy
Datum: Zondag 8 maart 2015
Aanvang: 20.30 uur
Zaal: De Oosterpoort, Groningen
Kaartverkoop start zaterdag 29 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek