Sheila E. naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortSheila Escovedo, beter bekend als Sheila E., is een Amerikaanse percussioniste, drumster en zangeres en werkte al samen met de groten der aarde. Zo drumde ze jaren in de begeleidingsband van Prince en was ze te horen met Ringo Starr en Lionel Richie. Ook stond ze dit jaar nog op North Sea Jazz met onze eigen Candy Dulfer. Daarnaast bracht ze zeven soloalbums uit.

Als dochter van de beroemde jazz-percussionist Pete Escovedo werd Sheila met de conga´s in de wieg gelegd. Ze begon dan ook al op 5-jarige leeftijd met het bespelen van dit percussie-instrument. Haar eerste solohit scoorde ze met ‘The Glamorous Life (1984), afkomstig van haar gelijknamige debuutalbum. Andere hits van Sheila waren ‘A Love Bizarre’, ‘Holly Rock’ en ‘Hold Me’.

In 2013 liet ze na lange tijd weer van zich horen met de plaat ‘ICON’. Het album staat weer boordevol spetterende drumsolo’s en hoogstaand percussiewerk van Sheila, die bovendien ook als zangeres een uitstekende indruk maakt. Uiteraard leverden Prince en haar vader gastbijdragen. En nu komt ze haar kunsten vertonen in De Oosterpoort!

Sheila E.
Datum: Zaterdag 04 april 2015
Aanvang: 20.30 uur
Zaal: De Oosterpoort, Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek