Brutal Obscenity Fest naar Patronaat

Ticketmaster

De Haarlemse crossover band Brutal Obscenity is 18 december 2015 voor het eerst in 25 jaar weer live te zien. De band maakt van de reünie meteen een mini-festival in Patronaat, met bevriende en invloedrijke bands uit dezelfde periode.

Brutal Obscenity werd in mei ’87 opgericht en bracht twee albums en een EP uit. De band was verantwoordelijk voor een bijzonder pakkende combinatie van hardcore punk, thrash metal en zelfs invloeden uit de flower power sixties, zo bleek uit de sprookjesachtige platenhoezen, getekend door Roel Smit. In die tijd werden shows gespeeld met oa Excel, Gorilla Biscuits en Poison Idea, en in 1990 voor het laatst met zanger Kees, in Patronaat, waarmee een einde kwam aan de bekendste samenstelling.

In 1994 hielden ze het helemaal voor gezien, wat betekent dat veel jonge liefhebbers ze nooit live hebben meegemaakt. Daar komt nu verandering in: voor het eerst in 25 jaar, de laatste keer dat in deze samenstelling werd gespeeld was in 1990.

De speed/thrash metal band Silenxce komt uit dezelfde periode en nam Brutal Obscenity op sleeptouw voor de eerste shows. Na eind jaren ’80 uit elkaar te gegaan te zijn, kwam deze band in 2002 weer samen toen Heretic Sound Records hun materiaal opnieuw uitbracht. Sindsdien worden er voor speciale gelegenheden shows gespeeld en daar is dit er zeker een van!

Nog een bevriende band die veel voor Brutal Obscenity betekende, was Disabuse, met als hoogtepunt de gezamenlijke ‘Brutal Abuse Tour’ in 1990. Zanger Arch en bassist Pat zijn deze avond te horen in hardcore band Rise Above, samen met leden van oa de legendarische Nederpunk band Winterwijx Chaos Front.

Meer bands en special guests voor dit oldschool festijn volgen!

Brutal Obscenity Fest
Datum: 18 december
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19.30 u
Aanvang: 20.00 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek