HFMC Hasse Fröberg & Musical Companion naar Cultuurpodium Boerderij

Ticketmaster

Op zaterdag 10 oktober zijn de progressieve rock bands Enchant en Hasse Fröberg & Musical Companion live te zien in Cultuurpodium Boerderij. Beide bands hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de scene.

De Amerikaanse band Enchant is meer dan 25 jaar actief in de progressieve rock scene. De band combineert progressieve rock/metal met jazz, funk en fusion, en heeft een duidelijk gevormde eigen geluid. De band begon in 1989 onder de naam MAE DAE en heeft in de originele samenstelling getourd met namen als Dream Theater, Spock’s Beard en Marillion. Sinds 2011 zingt en speelt Ted Leonard (gitarist) ook bij Spock’s Beard, maar hij is zijn progband waarmee het allemaal begon niet vergeten. Na een lange rust heeft de band in 2014 een nieuw album ‘The Great Divide’ uitgebracht. Dit jaar staat de band voor het eerst in bijna tien jaar weer op een podium in Europa.De Zweedse gitarist, zanger en componist Hasse Fröberg diende als frontman bij een aantal hardrockbands, totdat hij in 1997 werd gevraagd door de legendarische Zweedse progrockers van The Flower Kings, waar hij nog steeds deel van uitmaakt. Toen The Flower Kings besloten om het een tijdje wat rustiger aan te doen is Hasse zijn eigen band begonnen: Hasse Fröberg & Musical Companion. Dit jaar heeft de band het album ‘HFMC’ uitgebracht. Op de negen tracks op het album is duidelijk dat Hasse niet schuwt om stevige stijlwisselingen toe te passen in de nummers. Naast progressieve rock brengt de band ook elementen van heavy metal, arena/stadium rock en pop mee.

HFMC Hasse Fröberg & Musical Companion
Datum: zaterdag 10 oktober 2015
Zaal: Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek