The Delines naar W2 Poppodium

Ticketmaster

The Delines is een Amerikaanse altcountryband samengesteld rondom zangeres Amy Boone van The Damnations. Haar stem was voor auteur Willy Vlautin, tevens frontman van Richmond Fontaine, de reden om een countrysoul-album vol te schrijven met liedjes die elk op zich de soundtrack zijn van een roadmovie. Nummers waarin de eenzame verliezers aan de bar een hoofdrol krijgen en Jack Kerouac nooit ver weg is. Debuutplaat Colfax werd in 2014 alom bejubeld als een goddelijke countrysoulplaat. Het is als een ‘biecht bij middernacht’ en live even indrukwekkend want het optreden van The Delines op Crossing Border hetzelfde jaar was voor velen hét hoogtepunt van de tweede avond.

Dat The Delines niet een eenmalig projectje is, bewijst deze tour van 2015 waarmee de band met nieuw materiaal op pad gaat en voor de enige clubshow in Nederland naar W2 Poppodium komt. Verwacht subtiele prachtliedjes, gedragen door de stem van Boone die met haar doorleefde countrysnik zelfs de meest ruwe bolster weet te ontroeren.

The Delines
Datum: 13 september
Zaal: W2 Poppodium, Den Bosch
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek