Digitzz & Maydien naar Gebr. de Nobel

Ticketmaster

Friends and vocalists, en nu joined forces. Beide mannen zijn geen nieuwe gezichten in de scene, staan aan de start van een aantal mooie releases en duiken in het najaar van 2015 samen de zalen in.

MAYDIEN

Na een sterke show op Noorderslag 2014 stond Maydien met zijn full live band en producer Mitchell LC Yard diezelfde zomer op festivals als Best Kept Secret, Solar Weekend en Encore Festivals. Met een fris en hedendaags soul geluid met invloeden uit (future) R&B, hiphop en jazz wist hij deze zomer dan ook door heel het land een sterke indruk achter te laten. In maart 2015 was het tijd voor een nieuw hoofdstuk en was daar de EP ‘Hello Soul’, met een duidelijk meer elektronischer geluid. Deze ‘nieuwe’ sound zie je ook terug on stage met een kleinere bezetting. Naast een trouwe fanbase in NL weet Maydien ook in het buitenland op goede buzz te creëren. Mede dankzij fanatieke support van internationale blogs als Complex , Crack Magazine & Hypetrack en samenwerkingen met o.a. Waldo &The Seventh (AGO Music) en Tev Woods blijft de support uit het buitenland groeien. Dat Maydien niet stil kan zitten is duidelijk want er wordt samen met producer Mitchell LC Yard alweer druk gewerkt aan het volgende project.

DIGITZZ

Froday, een woordspeling op friday door de man met de beste afro van de Nederlandse hiphop… Digitzz. Voor deze Engelstalige rapper is het elke dag froday. Wat jaren geleden begon als een quirky gimmick die elke vrijdag tot een trending topic leidde, staat inmiddels voor de artiest Digitzz; elke dag met een glimlach en een flinke dosis positiviteit de wereld tegemoet lachen.

(Thank God It’s) Froday is tevens de naam van de nieuwe EP van Digitzz. Na twee succesvolle EP’s, een hit met ‘The Jam’, diverse (festival)shows en voorprogramma’s tijdens tours van Gers Pardoel en Chef’Special zet deze rappende fro een grote volgende stap. Zo werkt Digitzz op zijn meest ambitieuze project tot nog toe samen met producer Big2 van The Opposites en Soulsearchin, het productieteam achter Mr. Probz.

Op vrijdag 12 juni 2015 presenteert Digitzz zijn nieuwe EP in Paradiso, kleine zaal. De support wordt verzorgd door Maydien waarmee Digitzz in het najaar samen een volwaardige clubtour zal doen.

Digitzz & Maydien
Datum: 17 oktober
Zaal: Gebr. de Nobel, Leiden
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek