Electric Six naar Gebr. de Nobel

Ticketmaster

Zin in een avondje springen en dansen? Kom dan op 22 november naar het optreden van Electric Six en laat je omverblazen door hun krachtige muzikale mengelmoes! Van Alternatief tot Disco, van Garage tot Funk de uit Detroit stammende leden van Electric Six kunnen het allemaal. Blikvanger is de uiterst charismatische zanger Dick Valentine. Altijd in een onberispelijk, goed gesneden pak gestoken en gewapend met oneliners, dance moves en een onvergelijkbare dosis humor, weet hij zijn publiek altijd onmiddellijk om zijn vinger te winden.

Electric Six speelt sinds 2002 voor uitverkochte poppodia in hun thuisland Amerika. In dat jaar namen ze hun debuutalbum Fire op, waarop meteen ook hun grootste hits ‘Danger! High Voltage’ en ‘(I want to spend all your money at the) Gay Bar’. Eerst genoemde single schoot omhoog in de hitlijsten en het feit dat Jack White (The White Stripes) daarbij de achtergrond zang voor zijn rekening nam legde ze bepaald geen windeieren. De groep noemt het nu nog steeds “The best F*cking 60.000 dollars we ever spent!”. Hoewel ze in de afgelopen twaalf jaar maar liefst tien albums wisten te maken, zijn vooral de eerste twee platen blijven hangen. Tijdens concerten wordt daar dan ook rijkelijk uit geput. De prettig gestoorde Amerikanen zorgen voor een hilarische en weergaloze live show waarbij je niet moet opkijken als je al na 5 minuten naar adem snakt omdat de zware bas je direct in zijn greep neemt en je lichaam alleen nog maar wil springen.

Alvast in de stemming komen? Dat doe je hieronder: In de onnavolgbare video van ‘Gay Bar’ is iedereen verkleed als Abraham Lincoln. Waarom dat zo is wordt niet duidelijk, maak vermakelijk is het wel en het geeft een goede indruk van de catchy riffs die je kan verwachten! We zien je daar!

Electric Six
Datum: 22 november
Zaal: Gebr. de Nobel, Leiden
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek