Gretchen Peters naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Gretchen Peters is één van de beste liedjesschrijvers uit de country, folk en americana. Niet voor niets werd zij door verschillende grootheden gevraagd om liedjes voor ze te schrijven. We noemen klassiekers als ‘Independence Day’ van Martina McBride en ‘The Secret of Life’ van Faith Hill.

Maar dat is slechts de introductie op het muzikale leven van Gretchen Peters. Ze besloot namelijk op eigen stoom carrière te maken in het Amerikaanse folk- en country circuit. In 1996 bracht ze haar debuutalbum ‘The Secret of Life’ uit, met daarop het beroemde ‘When You Are Old’. In 2012 verscheen er een andere klassieker van haar hand: ‘Hello Cruel World’.

Dit jaar, bijna twintig jaar na haar debuutalbum, verscheen ‘Blackbirds’. Een plaat waarop Gretchen Peters persoonlijke thema’s aansnijdt als liefde, hoop, vergankelijkheid en verlies. ‘Blackbirds’ werd lovend ontvangen door zowel liefhebbers als de pers. Hoogtepunten zijn onder andere het rauwe ‘When All You got is a Hammer’ en de titelsong ‘Blackbirds’, een echte murderbalad die ze samen met Ben Glover schreef.

Op 20 oktober halen we met Gretchen Peters een artiest naar De Oosterpoort die haar sporen ruimschoots heeft verdiend. Het is niet voor niets dat ze in 2014 een plek kreeg tussen de ‘groten der aarde’ in de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Gretchen Peters
Datum: Dinsdag 20 oktober
Zaal: De Oosterpoort, Groningen
Aanvang: 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek