Kadavar + Horisont + The Shrine naar Doornroosje

Ticketmaster

Zet de klok maar op rock, het is zaterdagavond en we verwelkomen maar liefst 3 moddervette rockbands in Doornroosje.

Het driekoppige rockmonster Kadavar uit Berlijn lijkt rechtstreeks te zijn weggelopen uit de jaren ’70: lange baarden, lange haren, een puike kledingstijl en artiestennamen als ‘Lindemann’ (gitaar, zang), ‘Mammut’ (bas) en ‘Tiger’ (drums). De invloeden van Black Sabbath, Hawkwind, Led Zeppelin en Witchfinder General zijn duidelijk aanwezig. Kadavar doet helemaal niets nieuws maar wat ze doen, doen ze wel verdomde goed en bovendien rocken ze als een malle.

De Zweedse retrorockers van Horisont werden enkele jaren geleden op sleeptouw genomen door hun vrienden van Graveyard. Niet heel verwonderlijk want muzikaal tappen de bands uit hetzelfde vaatje. Inspiratiebronnen zijn o.a. als Free en de rockende kant van Deep Purple.

Net als Red Fang beschikken de heren van The Shrine niet alleen over een gezonde dosis zelfspot en humor maar ook muzikaal sluit het aan bij een band als Red Fang. Niet voor niets toerden ze al een keer samen met Red Fang de wereld over. In hun biografie schrijven ze over zichzelf ‘Pizza etende en langharige skaters in een busje vol Marshall versterkers’ en op hun bandfoto’s zijn typische jaren 70′ chicks te zien in plaats van de heren zelf. Alsof Black Sabbath zich heeft gekruist met Black Flag.

Kadavar + Horisont + The Shrine
Datum: 07 november
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 18:30
Aanvang: 19:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek