Kenny B & Tarrus Riley and the Black Soil Band feat. Dean Fraser & Alaine naar de Maassilo

Ticketmaster

Kenny B, reggae en dancehall zanger uit Suriname met de meeste nummer één hits in eigen land, zingt al vanaf zijn achtste jaar. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland. Maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapte Kenny B onlangs over op het Nederlands. Zijn eerste single, Als Je Gaat, die hij begin dit jaar uitbracht werd grijs gedraaid op de radio en zijn tweede single, Parijs, werd zelfs een nummer één hit.

Tarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Hij heeft zijn talent niet van een vreemde: Riley’s vader Jimmy zat tenslotte in de legendarische Jamaicaanse reggaeband The Uniques. Tarrus Riley vertaalt de wortels van de rocksteady-stroming (die tijdens de opkomst van The Uniques in de jaren zestig opbloeide) naar een modern popgeluid, doorspekt met frisse eigentijdse invloeden als dancehall en r&b. Een eigenwijs artiest die de kneepjes van het produceren en musiceren beheerst, en met die vaardigheden bewust bij iedere album weer een nieuwe blauwdruk kiest. Vanavond in de Maassilo neemt Riley een tweetal gasten mee: geroemd saxofonist Dean Fraser (die zijn eerste plaat Challenges produceerde) en zangeres Alaine.

Kenny B & Tarrus Riley and the Black Soil Band feat. Dean Fraser & Alaine
Datum: dinsdag 30 juni 2015
Zaal: Maassilo, Rotterdam
Deur open: 20:00
Start: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek