The Maureens naar de Oefenbunker

Ticketmaster

Super catchy, opgewekte en energieke popliedjes vlogen je om de oren op het debuut van de Utrechtse band The Maureens uit 2013. Nu, twee jaar later, verschijnt de opvolger ‘Bang The Drum’, die vol staat met opwindende melodieuze alternatieve popmuziek. Op vrijdag 20 november presenteert poppodium NIEUWE NOR het zestal uit de Domstad in de Oefenbunker in Landgraaf.

De muziek van The Maureens zit als een ouwe lederen sofa die je met zijn zessen naar de zonnige achtertuin hebt gesleept, en waarin je nu een biertje zit te drinken terwijl iemand een paar spiesjes op de barbecue legt. Het is de gezamenlijke liefde voor harmonische en speelse gitaarpop geweest die tot de oprichting van The Maureens leidde. Voor die tijd kenden we hen als leden van o.a. Silence is Sexy, Mr. Love and the Stallions en The Kevin Costners.

In 2013 debuteerde The Maureens met het gelijknamige album. Ze herleefden hiermee de nostalgische zestiger jaren en brachten de sound van bands als The Beach Boys, The Posies en Big Star samen. Op ‘Bang The Drum’ zetten ze dit voort, maar de songs klinken nu eigentijdser, krachtiger en persoonlijker.

The Maureens
Datum: 20 November
Zaal: Oefenbunker, Heerlen
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek