Seun Kuti e.a. naar Doornroosje

Ticketmaster

Op 2 en 3 oktober vindt de vijfde editie plaats van de Nederlandse versie van Felabration. Wereldwijd vinden rondom Fela’s geboortedag (15 oktober) feesten plaats ter ere van deze ‘Godfather of Afrobeat’. Sinds enkele jaren wordt deze avond door Jungle by Night en het label Kindred Spirits georganiseerd in de hoofdstedelijke poptempel Paradiso en sinds afgelopen jaar verandert ook Doornroosje in een dampende, swingende Neder-versie van Kuti’s nachtclub ‘The Shrine’.

Dit jaar een bijzonder hoofdgast want niemand minder dan Seun Kuti, de jongste zoon van pioneer Fela ‘Anikulapo’ Kuti, zal act de presence geven met zijn band Egypt 80, de band waarmee ook zijn vader furore maakte. Naast tracks van zijn laatste album zal Seun ongetwijfeld ook stukken uit het rijke oeuvre van z’n vader ten gehore brengen. Gezegend met een soortgelijke stem als zijn vader, heeft Seun zichzelf ontwikkeld tot een saxofonist, pianist, percussionist en charismatische bandleider. Zijn eerste optreden gaf hij toen hij negen jaar was, als support voor zijn vaders band ‘Egypt 80′ en toen hij 12 jaar was werd hij vaste muzikant. Dat Seun z’n inspiratie ook haalt uit genres als hiphop en funk is goed te horen op de single ‘African Smoke’ met MC Blitz the Ambassador.

Mede-gastheren van de Nederlandse Felabration zijn de mannen van Jungle by Night. Ze spelen al zo’n 5 jaar podia over de hele wereld aan gort. Afrobeat vormt de basis, maar uitstapjes naar hip hop, funk en zelfs techno zijn snel gemaakt. Fela Kuti was, en is nog steeds, een grote inspiratiebron. Het compliment van drummer Tony Allen, de ‘architect’ van de Afrobeat werd met trots onthaald. Hij noemde Jungle by Night ‘The evolution of Afrobeat’.

Seun Kuti & Egypt 80 + Jungle by Night e.a.
Datum: 02 oktober
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:45
De kaartverkoop start op vrijdag 19 juni om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek