The Sonics naar Doornroosje

Ticketmaster

The Sonics kun je rustig de vaders van garagerock, punk en grunge noemen. De heren vormen een brok geschiedenis alhoewel The Sonics slechts drie volwaardige LP’s uitbrachten. Twee hiervan verschenen midden jaren zestig: ‘’Here are The Sonics’ en ‘Boom’. Op deze albums staan een collectie nummers die verplichte kost zijn voor iedere zichzelf respecterend rockliefhebber. Eenvoudige nummers, vaak bestaande uit drie akkoorden, voorzien van een pakkend refrein en een ruige stem. Hits als ‘Strychnine’ en ‘The Witch’ hebben de tand des tijds feilloos doorstaan.

De muziek van The Sonics was niet alleen vernieuwend en baanbrekend in de jaren zestig maar ook een stuk ruiger dan de andere muziek uit die jaren. Het geluid wat ieder vuig bandje in de afgelopen 25 jaar probeerde te evenaren, bedachten The Sonics al in 1963. Hun muziek inspireerde acts als Ramones, Nirvana, Mudhoney, The Stooges, The Who, The White Stripes, Bruce Springsteen en Keith Richards.

De legendarische oer-punkers, oer-garagerockers uit Tacoma, Washington (50 kilometer van Seattle) zijn sinds enkele jaren bezig met een tweede leven en braken in 2010 Paradiso bijna af met hun eerste Nederlandse optreden ooit. Ditmaal komen ze naar Nijmegen om Doornroosje wakker te kussen.

The Sonics
Datum: 30 oktober
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15
De kaartverkoop start vrijdag 19 juni om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek