Of Monsters and Men naar De Oosterpoort

Ticketmaster

IJsland heeft vruchtbare grond voor goede muziek. De formatie Of Monsters And Men is daar een perfect voorbeeld van. Het album ‘Into The Woods’ uit 2012 was een internationaal succes en hun optreden op Noorderzon in datzelfde jaar was legendarisch. Kenmerkend voor de sound van Of Monsters And Men is dat de band zowel een vrouwelijke als een mannelijke leadzanger heeft. Nummers van de IJslanders zijn dromerig en meeslepend maar ook aanstekelijk en opzwepend. Die combinatie maakt van Of Monsters And Men een uitermate doeltreffende live band.

Samen met bands als Mumford and Sons wordt Of Monsters And Men beschouwd als een trendsetter in de moderne folk. Deze muziek met veel instrumenten en meerstemmige zang biedt een frisse wind in de hitlijsten en een welkome aanvulling op de goed vertegenwoordigde dance en elektronische popmuziek. Op 8 juni kwam het album ‘Beneath the Skin’ uit. Voor een aantal nummers werden er simpele, maar mooie lyric videos gemaakt. Het beste voorbeeld is single ‘Crystals’, waarin de tekst van zangeres Nana wordt gezongen door een oudere, bebaarde acteur.

Of Monsters And Men
Datum: Vr 6 november
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek