Alabama Shakes naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Rechtstreeks uit Athens, Alabama waren ze daar ineens in 2011: Alabama Shakes. Sinds ze contracten tekenden bij Rough Trade (UK) en ATO (US) heeft de soulvolle rootsrock band razendsnel furore gemaakt. De blikvanger van Alabama Shakes is zonder meer zangeres Brittany Howard, die zowel met haar verschijning als haar indrukwekkende stem direct je aandacht opeist.

Debuutalbum ‘Boys & Girls’ (2012) verkocht inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren in de States en heeft de gouden status bereikt. Ook werd de band genomineerd voor drie Grammy’s. Het succes bracht de Shakes op festivals als Glastonbury, Newport Folk Festival, Coachella en dit weekend doen ze Rock Werchter aan. Ook gaven ze een ijzersterke performance bij Jimmy Fallon’s ‘The Tonight Show’.

Op het nieuwe album ‘Sound & Color’ is duidelijk te horen dat de band de laatste jaren veel ‘on the road’ is geweest, want de plaat laat een hoop nieuwe invloeden horen. Zo stappen de Shakes langzaam van de gebaande paden, waarmee de muziek alleen nog maar spannender is geworden. En met hun ijzersterke livereputatie op zak, is dit een concert dat je niet wilt missen!

Support: Michael Kiwanuka
In 2011 brak de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka door bij het grote publiek met de singles ‘Tell Me A Tale’ en ‘Home Again’. In datzelfde jaar ging hij meteen op tour met wereldster Adele. In 2012 verscheen debuutalbum ‘Home Again’ en won hij de prestigieuze ‘Sound Of…’ prijs van de BBC, een jaarlijkse competitie voor dé artiesten van de toekomst.

Voordat hij begon als soloartiest, was hij sessiegitarist in bands als Chipmunk en Bashy. Kiwanuka werd al vergeleken met grote artiesten als Randy Newman en Otis Redding. Na twee EP’s en de debuutplaat, dook hij vorig jaar de studio in met Jack White (The White Stripes) voor de fantastische nieuwe single ‘You’ve Got Nothing To Lose’.

Alabama Shakes
Datum: Zondag 8 november
Zaal: De Oosterpoort, Groningen
Aanvang: 20.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek