Baba Commandant & the Mandingo Band naar Doornroosje

Ticketmaster

Het Amerikaanse-label Sublime Frequencies verrijkte de muziekwereld met albums van o.a. Omar Souleyman en Group Doueh. Jongste telg en nieuwste release van het label komt uit Burkina Faso: Baba Commandant & The Mandingo Band.

Baba werd geboren als Mamadou Sanou en verdiende zijn sporen als danser en daarna als zanger en muzikant bij groepen als Dounia en de begeleidingsband van grootste ster van Burkina Faso: Victor Démé. Baba Commandant speelt de ‘ngoni’, het traditionele instrument van de Donse, traditionele jagers in de regio van Burkina Faso en Mali.

Voornaamste invloeden van Baba Commandant zijn de Nigeriaanse grootheden Fela Kuti en King Sunny Ade maar ook Moussa Doumbia, misschien wel het Malinese antwoord op James Brown. De invloeden van al deze muzikanten zijn dan ook hoorbaar op het debuutalbum ‘Juguya’ (‘de slechtheid’). Het album is een van de meest opvallende en sterke releases op het gebied van afrobeat dit jaar en zal ongetwijfeld terugkeren in de eindejaarslijsten van menig liefhebber.

Baba Commandant & The Mandingo Band zijn voor het eerst op tournee buiten Afrika en dus voor het eerst in ons koude kikkerlandje te bewonderen. Aanrader voor liefhebbers van stomende afrobeat, funk, soul en rock. Party modus aan!

Baba Commandant & the Mandingo Band
Datum: 20 november
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek