Tindersticks naar Carré

Ticketmaster

De Britse groep Tindersticks komt begin 2016 naar Nederland. Op 29 februari 2016 staan ze in Carré. In 1993 debuteert Tindersticks met het gelijknamige album, dat meteen lovend wordt ontvangen. Sindsdien brengt de band elke twee jaar een nieuw album uit. ‘The Something Rain’ uit 2012 is het laatste officiële studioalbum. In oktober 2013 verschijnt een verzamel CD getiteld ‘Across Six Leap Years’, een speciale uitgave met daarop tien opnieuw opgenomen tracks afkomstig van hun back catalogus dat wordt uitgebracht ter viering van hun twintigjarige jubileum.

Tindersticks kenmerkt zich door een uiterst karaktervol geluid. Enerzijds dankzij de opvallende bariton stem van frontman Stuart Staples waardoor de literaire teksten op zwoele wijze worden voorgedragen. En anderzijds door de melancholische, meeslepende en aangrijpende muzikale uitvoering van het geheel. De muziek huisvest veel dramatiek, maar is tegelijk erg sfeervol en toegankelijk.

Tindersticks
Datum: 29 februari 2016
Zaal: Carré
Aanvang: 20.00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek