Rufus Wainwright naar Muziekgebouw Eindhoven

Ticketmaster

Rufus Wainwright kreeg het talent voor muziek al met de paplepel binnen: zijn vader is de bekende troubadour Loudon Wainwright III en zijn moeder was de Canadese folkartiest Kate McGarrigle. Dat er talent in overvloed is in de familie Wainwright, blijkt wel uit het feit dat zijn zus de zangeres Martha Wainwright is. En dat talent wordt al vroeg herkend: op zijn 16de wordt Rufus genomineerd voor een Juno Award (de Canadese equivalent voor de Grammy) voor “Most Promising Young Artist.”

Zijn muziek kenmerkt zich door een voorliefde voor chansons, theater en opera, maar ook voor de intieme en breekbare liedjes van Elton John en Randy Newman. Deze combinatie maakt dat zijn liedjes uitstekend te gebruiken zijn voor soundtracks van films. Zo tekent hij voor de muzikale begeleiding van onder andere Brokeback Mountain, Shrek, Moulin Rouge!, The Aviator en Bridget Jones Diary. En met die Juno Award nominatie? Daar is het later nog dik mee goed gekomen. Hij won er uiteindelijk twee: in 1999 (Best Alternative Album voor ‘Rufus Wainwright’) en in 2000 (Best Alternative Album voor ‘Poses’). In 2001 werd hij dan ook nog genomineerd voor de grote broer: een Grammy Award voor Best Traditional Pop Vocal Album voor ‘Rufus Does Judy at Carnegie Hall’.

Rufus Wainwright
Datum: 25 oktober
Zaal: Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20:15 uur
Zaal open: 19:30 uur
Start voorverkoop: Zaterdag 18 juli `15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek