Stereophonics naar 013

Ticketmaster

De Britse groep Stereophonics komt op maandag 12 oktober naar het vernieuwde 013. De band rond zanger/gitarist Kelly Jones gaat op tournee ter promotie van het nieuwe, negende album ‘Keep The Village Alive’ dat op 11 september verschijnt. Tickets kosten €29,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 11 juli om 10 uur in de voorverkoop.

Het succesverhaal van Stereophonics begint eind jaren negentig. De Britse groep maakt met ‘Word Gets Around’ (1997) een zeer aanstekelijke debuutplaat. De groep wint er tijdens de Brit Awards de prijs voor Beste Britse Nieuwkomer mee. ‘Performance And Cocktails’ (1999) zorgt vervolgens voor de internationale doorbraak. De kracht van de groep zit hem in datgene waarom het hoort te gaan in de muziek: goed geschreven pop/rockliedjes zoals onbetwiste klassiekers ‘Have A Nice Day’, ‘Dakota’ en ‘Maybe Tomorrow’.

In Kelly Jones heeft Stereophonics bovendien de beschikking over een uitstekende zanger, gitarist en liedjesschrijver. Daardoor lukt het de groep uit Wales om ieder album weer te verrassen met een worp frisse (indie)songs. De kwaliteit blijft al die tijd constant bij Stereophonics en dat is een groot compliment waard. Het zorgt er bovendien voor dat de band wereldwijd miljoenen albums verkoopt. Creatief én commercieel succes gaan voor Stereophonics dan ook hand in hand.

Inmiddels heeft de groep het negende album ‘Keep The Village Alive’ afgerond. Wie de nieuwe single ‘C’est La Vie’ al heeft gehoord, kan vol vertrouwen naar het eindresultaat uitkijken dat op 11 september verschijnt. Stereophonics komt ook weer naar Nederland voor een aantal optredens. Dit keer eens geen festivals, maar enkele ouderwetse clubshows. In de vernieuwde 013 gaan ze ongetwijfeld weer strooien met die flinke lading pakkende Britrocksongs.

Stereophonics
Datum: Maandag 12 oktober 2015
Zaal: 013, Tilburg
Aanvang: 19:45
Zaal open: 19:00
Voorverkoop vanaf zaterdag 11 juli

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek