Dayna Kurtz naar TivoliVredenburg

Ticketmaster

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt en alles geeft op het podium. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan ook haar (slide) gitaar spel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad in 2003 op in het TVprogramma van Barend & van Dorp met haar hitje “Love Get’s In The Way” van Postcards From Downtown.

Haar eerste album dat uitkwam in Nederland sloeg in als een bom. Sindsdien heeft Dayna een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums, haar laatste Secret Cannon deel 1 en 2 betroffen een collectie songs van andere artiesten die ze bewonderd. Ze trad op met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones, de laatste is een goede vriendin van Dayna en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen. Na 4 jaar bracht ze in het voorjaar van 2015 eindelijk weer een album uit met nieuw werk dat de Naam Rise And Fall draagt. Een prachtig, intens album. Haar meest persoonlijke en meest soulvolle ooit, dat qua sfeer en kwaliteit doet denken aan haar doorbraak album Postcards.

Dayna Kurtz
Datum: 27 februari
Zaal: TivoliVredenburg
Aanvang: 20:15
Zaal open: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek