The Cosmic Carnival naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster

The Cosmic Carnival is naar eigen zeggen een mix van Indie-Folk, Gospel-Rock & Reggae-Pop. Het feestelijke Rotterdamse gezelschap komt op 28 augustus met het live-album ‘A Night At The Carnival’. De liveshow werd eind vorig jaar opgenomen en onderstreept de kleurrijke identiteit van The Cosmic Carnival. Op vrijdag 2 oktober live mee te maken in de NIEUWE NOR in Heerlen.

De Rotterdamse rock’n roll’band The Cosmic Carnival laat zich niet in een hokje drukken. Invloeden uit alle windstreken en van alle tijden, vooral die uit zestiger jaren, worden zorgvuldig en met veel gevoel samengesmolten tot een nieuw geheel. Dampende gitaar- en orgelsolo’s, afgewisseld met prachtige samenzang; het swingt, het rockt en het is groovy!

The Cosmic Carnival won eind 2009 de Grote Prijs van Nederland (rock-alternative) en toerde een slag in de rondte tijdens de Popronde. Daarnaast deed de band intussen ook vele huiskamers aan voor meer intiemere optredens. Maar ook New York, Casablanca en het Griekse Samos maakten kennis met de muziek die wordt omschreven als een moderne sixties band die dansbare rock-‘n-roll brengt, veelal meerstemmig en met invloeden vanuit diverse landen. Zoals te horen op het album ‘Mon Cher Amour’ uit 2014. waarop de kwaliteiten van zangeres Maaike den Dunnen (finalist European Jazz Competition 2011) naar voor komen. Ondertussen tourt de band ook het land door als ‘The Cosmic Carnival Express’, waarbij folk, bluegrass, gospel en countryrock de boventoon voeren. In deze Express-samenstelling was de band in het voorjaar in Theater Heerlen te zien. In de gelederen van The Cosmic Carnival zit ook de Limburgse gitarist Stefan Wolfs (Catawba River Fox, Belle Of Louisville).

The Cosmic Carnival
Datum: 02 oktober
Zaal: Nieuwe Nor, Heerlen
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek