Árstíðir naar W2 Poppodium

Ticketmaster

De muziek van Árstíðir tart de grenzen van genres, maar kan het best omschreven worden als klassiek beïnvloed door indie, folk en rock. De muziek betovert en creëert een intieme sfeer, door critici beschreven als een “magische kwaliteit”. Of misschien beter vertaald zoals de band dat zelf zingt: “Not every thing you feel can be seen, but the feeling lasts so long…”

Binnen zes maanden na hun oprichting in 2008 domineerde Árstíðir al de IJslandse hitlijsten. Na in 2010 nog tegen te worden gewerkt door vulkaanuitbarstingen bij een internationale tour, kwam in 2012 hun carrière opnieuw in een stroomversnelling door de YouTube hit, “Heyr himna smiður” die in het Bürger Bahnhof metrostation in Wuppertal werd opgenomen en inmiddels meer dan 4 miljoen keer is bekeken. Hun derde album ‘Hvel’ werd in 2014 compleet gefinancierd door middel van een Kickstarter crowdfunding campagne en werd opgenomen in een verlaten kolencentrale met producer Styrmir Hauksson (o.a. Ásgeir, Of Monsters and Men, GusGus).

Árstíðir
Datum: 15 november
Zaal: W2 Poppodium
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek