Balthazar naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Dit najaar komt de Belgische indierock band Balthazar terug naar Groningen. Eerder maakte de band indruk op onder andere Noorderzon en Eurosonic. Verder heeft de band deze zomer belangrijke spots op festivals als Lowlands en Best Kept Secret.

In 2010 debuteert de band Balthazar met het album Applause. Het album wordt goed ontvangen en de band wordt prompt beloond met plekken op Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop. Twee jaar later verschijnt het tweede album Rats, welke meteen bovenaan de Vlaamse hitlijsten staat. Beide albums worden op de Music Industry Awards bekroond met de prijs voor Beste Album. Singles als Do Not Claim Them Anymore en The Oldest of Sisters zorgen voor steeds meer bekendheid, wat leidt tot een reeks uitverkochte shows in Europa. Daarnaast staat de band in het voorprogramma van de Europese tour van de Editors in het najaar van 2013.

Anno 2015 Balthazar het derde studioalbum Thin Walls uit. Hierop staan onder andere de hits Then What en Bunker. De unieke sound van de band komt, door de verfijnde en groovy elementen nog meer tot zijn recht. Wie Balthazar eerder live heeft gezien zal positief verrast worden. Met drie albums en honderden optredens heeft Balthazar een behoorlijke groei doorgemaakt. Wie de Belgen nog nooit live heeft gezien doet er verstandig aan om deze keer niet thuis op de bank te blijven zitten.

Balthazar
Datum: Zondag 6 december
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
Kaartverkoop start 22 augustus!

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek