Kelley Stoltz & Dirty Ghosts naar Merleyn

Ticketmaster

De Amerikaanse zanger en muzikant Kelley Stoltz groeide op in het Midwesten van de Verenigde Staten. Halverwege de jaren negentig trad hij de wereld van de popmuziek binnen als fanmail-beantwoorder van Jeff Buckley. In 1999 vertrok hij naar San Francisco en bracht zijn eerste album ‘The Past Was Faster’ uit. Stoltz laat horen dat hij naast ‘rasgitarist’ ook een geweldig talent heeft voor pianospelen. Stolz haalt zijn inspiratie uit de jaren zestig waarin stijlen als rock, garage, blues, soul en folk hoogtij vierden. Hij weet op een eigen wijze melodie, nuance en subtiliteit toe te voegen aan zijn muziek. Niet voor niets geniet Stoltz in de muzikanten-wereld het nodige aanzien en wordt ook wel de ‘Godfather of the Underground San Francisco music scene’ genoemd.

Jack White’-label Third Man Records bracht zijn vorige album ‘Double Exposures’ uit. Zijn nieuwe album is geproduceerd door John Dywer, frontman en opperhoofd van Thee Oh Sees. Het album ‘Cosmic Angles in Triangle Time’ zal in september verschijnen. Stoltz komt vanavond met zijn band naar Merleyn om zijn nieuwe album te promoten maar er zal natuurlijk ook ouder materiaal worden gespeeld.

Dirty Ghosts verzorgen de vaste support voor Kelley Stolz op zijn Europese tournee en zullen de avond openen. Dit uit San Francisco afkomstige trio zit muzikaal in het verlengende van acts als Gang of Four, Devo, Wire en XTC.

Kelley Stoltz & Dirty Ghosts
Datum: 16 november
Zaal: Merleyn, Nijmegen
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek