TesseracT naar Cultuurpodium Boerderij

Ticketmaster

Er zijn veel albums om naar te luisteren en bands om naar te kijken, maar er zijn slechts weinig muzikale collectieven die je werkelijk moet ervaren. Wie vorig jaar bij de uitverkochte show van de progressieve metal band TesseracT aanwezig was weet waar we het over hebben. Deze band neemt je mee op een meeslepende, atmosferische reis met wervelende lagen van geluid, polyritmische structuren en experimenten.

Tesseract werd in 2003 opgericht door Acle Kahney. Hun debuutalbum ‘One’ (2011) krijgt lovende recensies. In 2012 wint de band de prog award voor beste nieuwkomer. Het jaar daarop zet de band zich definitief op de kaart met het album Altered State. Hun nieuwste album Polaris (2015), uitgebracht door het prestigieuze label Kscope, is evenredig aan totale bevrijding. Veel progressieve rock bands claimen creatieve onafhankelijkheid, maar in feite houden zich aan dezelfde regels als andere bands in het genre. ‘Polaris’ laat de evolutie van TesseracT zien. De band creëert net als bands als Tool, Deftones en Radiohead innovatieve atmosferische vingerafdrukken en geeft een nieuwe impuls aan de progressieve rock en – metal scene.

TesseracT
+ Special Guest The Contortionist
Datum: zondag 28 februari 2016
Zaal: Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
De voorverkoop start woensdag 26 augustus.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek