Erwin Nyhoff naar P60

Ticketmaster

65 jaar Bruce Springsteen, 30 jaar ‘Born In The USA’: dat moet in stijl gevierd worden volgens Erwin Nyhoff. Na het theatertournee ‘In the Footprints of Springsteen’ vorig seizoen, staat staat Erwin Nyhoff 10 september in P60 met een tribute to Bruce Springsteen!

Erwin Nyhoff is in 1993 doorgebroken met het nummer You Still Think van zijn toenmalige band The Prodigal Sons. Wine of Life is het album waar het nummer op staat, waarmee hij langs alle belangrijke poppodia en festivals ging.
Ook verzorgden zij het voorprogramma voor onder anderen Pearl Jam en Alanis Morisette. Na een tweede album, een wisselende bezetting en honderden optredens in Nederland werd de stekker uit The Prodigal Sons getrokken.
Erwin gaat verder als solo-artiest en doet auditie voor The Voice of Holland.

Zijn auditie verloopt vlekkeloos en hij bereikt uiteindelijk de finale. De originele uitvoering van The River behaalt dat jaar voor het eerst de Top 10 in de Top 2000 van Radio 2. Naar eigen zeggen is dat zijn lijflied geworden; het verhaal van zijn leven zit erin. Het is ook de inspiratie geweest voor zijn eigen nummer ‘Try Not To Cry’, een nummer dat Nyhoff schreef na een ontmoeting met een vrouw met de ziekte ALS.

Het succes na The Voice of Holland brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Concerten op Nederlands grootste festival De Zwarte cross, in Koninklijk theater Carré en in poptempel Paradiso, Amsterdam. Na zijn theatertournee vorig seizoen is Nyhoff weer helemaal klaar voor de grotere zalen: “Ik had weer zin om in de poppodia te spelen, theaters zijn relatief braaf. In de poppodia kan ik een tandje steviger spelen. Ik wil ook deze keer Springsteen muzikaal in de breedste zin van het woord laten zien.”

Met een tribute to Bruce Springsteen staat Erwin Nyhoff binnenkort in P60, samen met zijn zoon Jim. Hierbij speelt het nummer ‘Independence Day’ een belangrijke en emotionele rol: “Recent moest ik tijdens de repetities even een traantje wegpikken, de tekst is zó herkenbaar voor mij. […] Ook Jim is onder de indruk van de tekst. Misschien werkt het nummer wel therapeutisch voor onze vader-zoon relatie…”

Erwin Nyhoff
Datum: Do 10 september
Zaal: P60
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek