Gold naar Rotown

Ticketmaster

Vanavond presenteert Gold het geduchte tweede album No Image in Rotown. Gold werd in 2011 opgericht door The Devil’s Blood-gitarist Thomas Sciarone en zangeres Milena Eva. De band schrijft duistere, beladen rockmuziek doorspekt met uiteenlopende stijlen als heavy metal, post-hardcore, noise rock en psychedelica. Of zoals de band zelf laat weten: Gold is “post-everything”.

Niet bepaald een bandje opgericht voor de lol en de gezelligheid. Gold wil de luisteraar wakker schudden, de toon zettend met een serieuze, soms pijnlijk confronterende boodschap. De lugubere clip van eerste single Servant brengt de kijker oog in oog met hun eigen wereldbesef. No Image (met The War On Drugs-producer Jeff Zeigler achter de knoppen) is dan ook een agressief geluidsoffensief tegen de sleur van ons (digitale) bestaan in een wereld vol geweld, wanorde en lijden.

Gold neemt in totaal twee support-acts mee:
Het Belgische trio Future Old People Are Wizards excelleert in vervaarlijke, instrumentale stone-, doom- en post-metal met ijzingwekkende, langzaam ontkurkende spanningsbogen. Het onheilspellende album Fauxpauw werd afgelopen jaar lovend ontvangen door de Humo.

Het Dokkumse Youth Hunt combineert de geesteskracht van black metal met de bevlogenheid van hardcore-punk. Het resultaat? Een origineel en uiterst spitsvondig geluid, gekenmerkt door hyperintense burst beats, vileine gitaarflarden en manische deathvocalen.

Gold
Datum: vr 16 oktober 2015
Zaal: Rotown
Deur open: 21:00
Start: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek