Leftfield naar Paradiso

Ticketmaster

Dance act Leftfield komt donderdag 3 december met een live-optreden naar Paradiso. Eerder dit jaar bracht de Brit Neil Barnes – die inmiddels solo opereert – zijn eerste studioalbum in zestien jaar uit, met een geluid dat nog steeds de hoeken van electronica, techno en dub opzoekt. Het is nu bijna twintig jaar geleden dat Leftfield uit de anonimiteit trad en in Paradiso een wereldpremière gaf met zijn allereerste live-optreden ooit. Sindsdien kwam de act in Nederland alleen naar Pinkpop (1996) en Down The Rabbit Hole (2015). De kaartverkoop begint vrijdag 11 september.

In de jaren ’90 paste Leftfield perfect in het rijtje pionierende elektronische live acts, waaronder Underworld, Orbital, The Chemical Brothers en The Prodigy. Na een lange periode van afwezigheid kwam de act in juni dit jaar met het nieuwe album Alternative Light Source, waarop wordt samengewerkt met onder anderen Poliça’s Channy Leaneagh, TV on the Radio’s Tunde Adebimpe en Sleaford Mods. De samenstelling van de act is veranderd; waar Leftfield eerst als duo opereerde, wordt de act nu geheel gedragen door mede-oprichter Neil Barnes, en live bijgestaan door een drummer.

Leftfield
Datum: donderdag 3 december 2015
Zaal: Paradiso
Aanvang: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek