Spartan, The Monolith Deathcult & X-Tinxion naar Patronaat

Ticketmaster

Het Haarlemse Spartan begint aan een nieuw hoofdstuk van hun epische reis. Met melodieuze death metal vol verhalen over mythische wezens, goden en veldslagen, is de band op weg naar Olympus. Ze brachten in 2009 hun eerste EP uit, waarna ze met bands als Rotting Christ, Marduk en Moonspell optraden. Eind dit jaar komt eindelijk hun lang verwachte album ‘The Fall of Olympus’ uit, en dat wordt 3 december gevierd met een release show in Patronaat. Daar zijn twee bijzondere gasten voor uitgenodigd…

Als headliner een van de creatiefste extreme metal bands van Nederland: The Monolith Deathcult. De discografie heeft een basis in de death- en grindhoek, maar op de laatste platen werd er volop geëxperimenteerd met elektronica en nihilistische industrial. Dat ging niet ten koste van de heftigheid, want The Monolith Deathcult is een onophoudelijk bombardement van muzikale lagen, blastbeats, samples en duizend-en-één kenteringen.

De avond wordt geopend door X-Tinxion. Deze catchy female fronted thrash metal band weet melodie en snelheid te combineren met een heavy geluid.

Spartan, The Monolith Deathcult & X-Tinxion
Datum: 03 december
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19.30 u
Aanvang: 20.00 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek