The Young Folk naar Doornroosje

Ticketmaster

The Young Folk is een jonge Ierse folkband die vorig jaar debuteerde met ‘The Little Battle’. De vijf Ieren omschrijven hun muziek als ‘alternative folk’. Bijna alle nummers zijn geschreven door zanger-gitarist Anthony Furey, zoon van George Furey bekend van Ierse folkband The Furey Brothers. De paplepel uit huize Furey heeft zijn sporen nagelaten, want The Young Folk maakt muziek die voor een deel stevig verankerd is in de tradities van de Ierse folk. Aan de andere kant probeert The Young Folk ook een eigentijds tintje aan deze folk te geven en treedt het zowel qua instrumentarium als qua songstructuren met enige regelmaat buiten de gebaande paden van de traditionele Ierse folkmuziek.

De groep bestaat naast Anthony Furey uit Tony McLaughlin (bas en mandoline), Paul Butler (toetsen en zang), Alex Borwick (trombone en banjo) en Peter Hopkins (drums en percussie). In maart komen The Young Folk naar Nederland ter promotie van hun tweede album.

The Young Folk
Datum: 05 maart
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek