TenTemPiés naar Hedon

Ticketmaster

Muziek voor het hoofd en muziek voor het lichaam. Dat hoor je niet meer elke dag. De Amsterdamse band TenTemPiés met het Chileense bloed in de aderen zet je tegelijk aan het denken en aan het dansen. En niet zo’n beetje ook. Zanger Maurino Alarcón Seguel is een ‘rebelucionario’. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Hun vurige tweede album Rebelucionario kwam op 24 oktober 2014 uit.

In de muziek van TenTemPiés zit zoveel. Politiek, maar niet te zwaar, passie en heel veel lol. Luister eens naar de single Quiero Saltar. Zelfs met een beetje ‘vakantie Spaans’ kom je er wel wijs uit. Opgesierd met catchy handgeklap dat doet denken aan de Gipsy Kings zingt Maurino dat hij ‘zingt om te bevrijden.’ Het is een nummer dat de punch heeft om een cross-over naar een breder publiek te maken zoals de ‘Mestizo’ (‘mix’) muziek van Mano Chao. Ze noemen het weleens ‘Damsko Mestizo’, slang voor ‘Amsterdamse mix’ (ska, cumbia, rock, reggae en punk). Want dat ze uit Mokum komen, willen ze weten.

TenTemPiés begeeft zich in meer dan een opzicht in twee werelden. Maurino is geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap. Zijn ouders ontvluchten hun vaderland na het verdrijven van president Allende na de staatsgreep van 11 september 1973, die andere invloedrijke 911 uit de wereldgeschiedenis. Samen met Jouke Schwarz – half Schots, half Nederlands – richt hij de band op. Jouke is juist opgegroeid in Chili waar zijn vader dan als sterrenkundige werkt. Hij is pas zes jaar in Nederland. De ‘culture clash’ in de band is voelbaar. Twee werelden geven de artistieke wrijvingskracht van dansen op een vulkaan. Het resultaat: muziek voor de bovenkamer én het onderstel.

Internationaal, van Chili tot China, Duitsland, Frankrijk en Spanje, ontketent de band bij iedere show een waar volksfeest. Live weet TenTemPiés het festivalpubliek flink op z’n kop te krijgen, op Paaspop, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Maxazine schreef het al: “Probeer je hier maar eens staande op te houden!”

Tentempiés
Datum: vrijdag 27 november 2015
Zaal: Hedon, Zwolle
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek