Bombay naar V11

Ticketmaster

Goed nieuws voor fans van eigenwijze gitaarpop uit eigen bodem: Bombay bevindt zich momenteel in een sterke wederopleving. Niet alleen gaan de Amsterdamse indierockers verder als trio, op het komende album Show Your Teeth (dat wederom opgenomen is in de Kytopia-studio) demonstreert de band een frisse injectie van nieuwe invloeden.

Dat Bombay een lading straffe gitaarhooks op voorraad heeft weten we inmiddels. Tegenwoordig prikkelt de band meer met doorwrochte, uitgediepte lo-fi producties, waarbij invloeden als grunge, triphop, psychpop en post-punk gewiekst doorschemeren. Met de gloednieuwe live-bezetting van Mathias Janmaat (zang/gitaar), Gijs Loots (bas) en Lisa Ann Jonker (zang/drums) is Bombay spannender en dynamischer dan ooit.

Voorprogramma Canshaker Pi noemt zichzelf “het liefdeskind van Pavement en de Jackson 5 dat teveel Red Bull heeft gedronken.” Die omschrijving alleen is pikant genoeg om ruim op tijd aanwezig te zijn vanavond. Deze Amsterdamse indierockband is de nieuwste aanwinst van Tender Records, het label van Tim Knol. Dan weet je ook meteen dat het goed zit.

Bombay
Datum: vr 11 december 2015
Zaal: V11
Deur open: 21:00
Start: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek