Nathaniel Rateliff & The Night Sweats naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Kent u de film Big Easy Express uit 2012? Deze laat zien hoe Edward Sharpe and the Magnetic Zero’s, Mumford & Sons en The Old Crow Medicine Show samen in een trein van San Francisco naar New Orleans reizen, met daarbij de nodige muzikale gebeurtenissen. Wat aan bod komt zijn natuurlijk de optredens, maar nog veel belangrijker zijn de jamsessies en de muzikale ideeën die onderweg naar voren gebracht worden. Recentelijk is er nog zo’n zelfde soort film uitgekomen, met dit keer Ben Howard, The Staves, Nathaniel Rateliff en Bear’s Den in de hoofdrol. In de film worden de vier bands gevolgd tijdens hun reis met vijf Volkswagenbusjes van Austin naar Boston (de film heet dan ook niet voor niets Austin to Boston). En laat het nu net zo zijn dat wij in februari Nathaniel Rateliff mogen verwelkomen in De Oosterpoort. De sfeer tijdens het optreden zal worden bepaald door het karakter van deze vergelijkbare artiesten, die leven in vrijheid en volledig kunnen opgaan in de muziek.

Nathaniel Rateliff treedt met zijn concert hier in de voetsporen van reisgenoot Bear’s Den, die op 14 oktober al in De Oosterpoort staat. Rateliff zal zelf een eigen band meebrengen, namelijk The Night Sweats. Met deze band maakt Rateliff meer up-tempo soul en rhythm & blues dan de daaraan voorafgaande folkmuziek. Samen staan de muzikanten garant voor opzwepende live-shows, wat ze in de Kleine Zaal zullen bewijzen.

Al enthousiast geworden? Na het bekijken van de film is de drang om dit mee te maken nog groter! Op 25 februari wordt de sfeer net zo intiem en de temperatuur net zo hoog als in een Volkswagenbusje. Beleef het gevoel van roadtrippen samen met Nathaniel Rateliff & The Night Sweats!

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats
Datum: Donderdag 25 februari
Zaal: De Oosterpoort, Groningen
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek