Nathaniel Rateliff & The Night Sweats naar Doornroosje

Ticketmaster

Nathaniel Rateliff komt terug naar Nijmegen, ditmaal speelt hij Doornroosje met zijn nieuwe band The Night Sweats.

Nathaniel Rateliff is een Amerikaanse zanger met een diepe en emotioneel geladen stem, die vanaf zijn negentiende in Denver woont. ‘In Memory of Loss’ (2010) was zijn debuutalbum onder zijn eigen naam. Daarop staat verfrissende folk, met kleine vleugjes rock, soul en funk. Hiermee toerde hij met Mumford & Sons door Europa. Met zijn zevenkoppige begeleidingsband The Night Sweats maakt Rateliff echter meer up-tempo soul in combinatie met rhythm & blues, met opzwepende live optredens als resultaat.

In 2015 verscheen eerst de EP ‘Howling At Nothing’ en deze werd uitgebracht op het legendarische soullabel Stax (Otis Redding, Isaac Hayes, The Staple Singers, e.v.a.). In augustus volgt het eerste album met zijn nieuwe band getiteld ‘Nathaniel Rateliff & The Night Sweats’. Het album werd geproduceerd door Richard Swift en klinkt: puur en eerlijk, precies zoals soul moet klinken. Dit album kan wel eens de definitieve doorbraak betekenen van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats.
Datum: 26 februari
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
De kaartverkoop start op vrijdag 2 oktober om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek