Lushes + Kapitan Korsakov naar Rotown

Ticketmaster

6 December in Rotown een double bill met twee jonge, eigenwijze gitaarbands: Lushes en Kapitan Korsakov. Het geluid van het eigenzinnige Amerikaanse artrockduo Lushes is moeilijk te beschrijven. Soms klinkt de band als een heuse noiseband in de trant van Archers Of Loaf of Slint, maar anderzijds lijkt het tweetal schatplichtig aan experimentele popgroepen als Radiohead en The Notwist. Die ongrijpbaarheid is gelukkig eenvoudiger om te verklaren: de creatieve kracht van Lushes drijft voort uit een contrast van persoonlijkheden. Zanger/gitarist James Ardery is een bevlogen punk- en popliefhebber, terwijl de meer introverte Joel Myers (drums) juist een klassiek geschoolde achtergrond heeft.

Het Belgische Kapitan Korsakov is eigenzinnig op een hele andere manier. Deze band blaast je doorgaans omver met dissonante gitaarflarden, robuuste baslijnen, felle drumpatronen en een fikse hagelbuien van noise en effecten. Kapitan Korsakov zet de luisteraar continu op het verkeerde been met schizofrenische stijlwisselingen. Denk je net de manen los te kunnen wapperen bij toornige stonerrock en post-hardcore, pakt de band onverwachts uit met akoestische luisterliedjes of Sparklehorse-achtige indiepop.

Lushes + Kapitan Korsakov
Datum: zo 6 december 2015
Zaal: Rotown, Rotterdam
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek