The Sessions naar Ziggo Dome

Ticketmaster

Op zondag 17 april verandert de Ziggo Dome eenmalig in de Abbey Road Studios. Tijdens THE SESSIONS – a LIVE re-staging of the Beatles at Abbey Road Studios krijgt het publiek de unieke kans om als een vlieg op de muur aanwezig te zijn bij de beroemdste plaatopnames aller tijden. De historische opnamesessies van The Beatles worden in de Ziggo Dome opnieuw uitgevoerd, in een gestileerd decor met een replica van Abbey Road’s wereldberoemde Studio Twee. De show neemt het publiek mee op een adembenemende reis die de opnamecarrière van The Beatles overspant vanaf 1962 tot 1969. De kaartverkoop voor THE SESSIONS start op vrijdag 9 oktober om 10.00 uur.

De Abbey Road Studios waren meer dan zomaar een opnamestudio voor The Beatles. Paul McCartney noemde het hun klooster, daarom hebben ze er ook een album naar vernoemd. The SESSIONS is een unieke backstagepas voor een magisch moment in de geschiedenis. Elk nummer – van de eerste opname tot de laatste – wordt precies zo gespeeld als het is opgenomen. Alle instrumenten, arrangementen en vocalen identiek aan de originele opnames – dit komt het dichtst bij echt met John, Paul, George en Ringo in de studio zitten.

Geënsceneerd als een muzikale ervaring en een opnameproces terwijl deze plaatsvindt, is er in THE SESSIONS veel oog voor detail zoals geluidschotten, microfoons en standaards en muziekinstrumenten uit die periode, allemaal precies zo geplaatst als in de originele opnamestudio.

De inrichting van de Abbey Road Studio 2 zal precies worden nagebouwd met een mengpaneel in de control booth met de geluidstechnici vol in beeld voor het publiek. Gebouwd op de vloer van Ziggo Dome is dit de eerste voorstelling van dit soort, waardoor het publiek een onvergetelijke en sfeervolle ervaring heeft. De wereldpremière van de THE SESSIONS vindt op 1 april plaats in een uitverkochte Royal Albert Hall in Londen.

Volgens Stig Edgren, de uitvoerend producent wordt THE SESSIONS “een muzikale documentaire die het publiek een eerlijke, respectvolle en precieze reconstructie geeft van hoe muziekgeschiedenis werd geschreven.”

Jef Hanlon, producent: “Er is een gigantische hoeveelheid onderzoek in gestoken; we wilden zo trouw mogelijk zijn aan het oorspronkelijke proces. Alle instrumenten, arrangementen en vocalen zullen gelijk zijn aan de originele opnames; er zullen zelfs acht zangers zijn om de multi-track vocals waar The Beatles pionier in waren, te herscheppen. De show is niet opgezet als look-a-like show, maar als een sound-a-like, met zangers die de beste Beatles imitatoren van de wereld zijn. Het in een must voor alle Beatles fans van alle leeftijden.”

THE SESSIONS is geïnspireerd op het boek “Here, There and Everywhere” van Geoff Emerick, de studiotechnicus die met The Beatles werkte. Hij was aanwezig bij hun allereerste opnames op 6 juni 1962 en won een Grammy Award voor zijn bijdrage aan Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Emerick is als creatief adviseur aan de show verbonden om te zorgen dat de reconstructie technisch zo nauwkeurig mogelijk is.

Kim Gavin, de showregisseur: “De voorstelling wordt een technisch ballet, een constante golfbeweging van cast en muzikanten, prachtig gechoreografeerd om de instrumenten en apparatuur rond te bewegen en plaatsen voor elke opname. We proberen echt de look en feel en atmosfeer van die beroemde sessies opnieuw neer te zetten.”

The Sessions
Datum: Zondag 17 april 2016
Zaal: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 9 oktober om 10.00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek